Posted by Роман on

У Райківській виправній колонії засудженим співали християнські пісні

До Райківської виправної колонії №73 часто приїздять представники різних релігійних конфесій. Деякі з них проповідують засудженим, читаючи слово Боже, дехто передає сенс віри через пісні. Із благодійним концертом до установи завітали лідери гурту «Para bellum» Андрій Матвєєв та Геннадій Ушивець разом із членами церкви «Перемога» міста Бердичева. Як говорять гості колонії, вони приїхали не перевиховувати в’язнів, а розповісти їм про Бога, про його милосердя та любов.

Юрій Нефьодов, пастор церкви «Перемога» м. Бердичева: «Мы приехали с братьями. Некторые отбывали наказание в этой колонии по нескольку раз, а сейчас приехали засвидетельствовать о колоссальном изменении в своей жизни. Разговоры это одно, а свидетельство — другое. Здесь очень много людей, которые знали нас, и они могут сравнить, убедиться, говорим ли мы правду.»

Олег Биков, директор реабілітаційного центру села Закутинець: «Сами люди перевоспитать друг друга не могут. Воспитание это с детства. Когда человек принимает Господа, его слово «живо и действенно», как написано в Библии. Бог исцеляет, изменяет человека, творит чудеса в человеке. А сами мы, в принципе, сделать ничего не можем.»

Християни виконували пісні філософські, наповнені метафорами. У них, сподіваються артисти, кожен можне знайти щось для себе. Слова та музика написані Андрієм Матвєєвим та Геннадієм Ушивцем, які багато чого пізнали у своєму житті, поки не прийшли до Бога.

Геннадій Ушивець, соліст гурту «Para bellum»: «Где бы человек не был, в каких бы обстоятельствах не находился, его жизнь на этом не заканчивается. Бог его найдет везде. Хуже, когда жизненный путь человека заканчивается, и он не может изменить что-то. Но пока он жив, у него всегда есть шанс, и вот мы об этом поем, рассказываем, и счастливы.»

    

Засуджених артисти особливою публікою не вважають. Усі люди однакові, кажуть. Головне, якщо виступаєш в такій установі, будь відкритим для кожного.

Геннадій Ушивець, соліст гурту «Para bellum»: «Здесь просто нужно быть честным. Пространство замкнутое, люди склонны к философии, самокопанию и критично относятся ко всему. Поэтому нужно быть внутренне подготовленным, честным.»

Подібні заходи іноді допомагають засудженим переосмислити своє, розповідає керівництво установи. Саме тому вони зв’язалися з благодійною християнською організацією «Прорив-Перемога» і спільно влаштували концерт.

Олександр Котлярський, заст. начальника РВК-73 з соціально-виховної та психологічної роботи: «Сьогодні у нас відбувається концерт, можна сказати, присвячений 23-у лютого. У нас відбувають покарання засуджені, які теж проходили строкову службу в армії колишнього Радянського Союзу та в ЗСУ. А взагалі, ці заходи проходять в плані виховного відродження засуджених. Це дуже складна та кропітка праця, що потребує індивідуального підходу до кожного засудженого.»

Анатолій, засуджений: «Как завклуб лагеря, я считаю, что концерт очень хороший. Каждому осужденному в сердце попала хотя бы частица милосердия. И миссия этих людей, я думаю, скажется на каждом человеке. Может, кто-то к Богу придет и поменьше будет злости, ненависти. Надеюсь, что почаще будут люди приезжать, и все будет хорошо.»

Окрім пісень, зі сцени клубу християни свідчили про любов до Бога, про те, як він змінив їхні життя. Кожен, хто виступав, мав що розказати засудженим, адже колись діяння артистів та проповідників теж були далеко не ідеальними.

Олег Биков, директор реабілітаційного центру села Закутинець: «Мы тоже были преступниками, занимались наркотиками, алкоголем. Но когда в нашу жизнь пришел Господь, он изменил наши сердца. И мы хотим поделиться этим свидетельством с братьями. Есть Бог и есть выход.»

Геннадій Ушивець, соліст гурту «Para bellum»: «Человек, если думает, что можно воровать или так жить, то, не изменившись, он будет продолжать так делать. Но если он услышит, что есть Бог, есть рай и ад, есть ответственность и время, то он изменится.»

Розбавили концертну програму гостей пісні у виконані двох засуджених Райківської колонії. В установі є свій вокально-інструментальний ансамбль, який теж часто виступає на сцені клубу.

Ось так проводять дозвілля ті, хто наразі позбавлений волі. Вони — такі ж люди, як і інші, наголошують християни. Просто потрібно повірити у них, показати їм правильний шлях. І тоді все складеться якнайкраще, вірять проповідники.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Источник: http://trkvik.tv/index.php?module=news&id=4253


Роман

http://mirvokrugnas.in.ua

Установка, настройка и обслуживание серверов и программного обеспечения.